Build 2020: Hoogtepunten Microsoft 365 en -Teams

Blog Build2020

Microsoft Build is het grootste jaarlijkse Microsoft evenement voor developers. Dit jaar, vanwege COVID-19, is het evenement volledig digitaal en was de deelname gratis. Wat waren de hoogtepunten en belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Microsoft 365 en -Teams? In deze blog lees je een korte samenvatting met de hoogtepunten. Veel leesplezier!

Microsoft Teams

Voor developers is het hoogtepunt de nieuwe Teams-extensies in Visual Studio en Visual Studio Code. Hiermee kunnen ze Teams-apps bouwen binnen tools die ze al kennen. Ook kunnen deze apps direct worden gepubliceerd in de Appsource of de app-catalogus van de organisatie. Zodra een app is gepubliceerd, hebben IT-beheerders nieuwe app-beheerfuncties in het Teams-beheercentrum, inclusief de mogelijkheid om licenties voor applicaties rechtstreeks in het beheercentrum te kopen.

Kijk de Build sessie van Microsoft Teams hier terug.

Om eindgebruikers betrokken te houden zijn er twee belangrijke platformverbeteringen doorgevoerd:

  • Met de Single sign-on verifiëren eindgebruikers zich met één klik voor de apps die ze gebruiken in Teams.
  • Via de Teams Activity Feed API ontvangen eindgebruikers op een eenvoudigere manier app-meldingen.

Daarnaast zijn er verbeteringen toegepast in het zoeken naar apps en op maat gemaakte app-suggesties. Deze verbetering helpt om eindgebruikers de meest relevante apps aan te bieden. Met nieuwe teamsjablonen kunnen IT-beheerders sjablonen aanpassen, zoals het opnemen van bepaalde apps binnen kanalen in een teamsjabloon. Dit bouwt voort op de mogelijkheid voor IT-beheerders en eindgebruikers om apps vast te zetten op de applicatiebalk. Tegen het einde van dit jaar hebben eindgebruikers de mogelijkheid om apps in een apart venster te openen voor gemakkelijke toegang. De verbeteringen zorgen voor een betere gebruiksvriendelijkheid en betrokkenheid.

Microsoft Teams Bookings-app

Vanaf nu is het ook mogelijk om digitale afspraken te plannen, beheren en uitvoeren via de nieuwe integratie van de app Bookings in Microsoft Teams. Met de Bookings-app kan je meerdere afdelingen en personeel beheren in één enkele planningservaring. Zo kan je nu een afspraak plannen met interne- en externe bezoekers. Dus ook sollicitatiegesprekken kunnen vanaf nu gewoon via Teams plaatsvinden.

Fluid Framework

Op Ignite 2019 heeft Microsoft het Microsoft Fluid Framework aangekondigd, de nieuwe technologie en een reeks ervaringen die zijn ontworpen om samenwerking naadloos te maken door barrières tussen apps te doorbreken.

Het Fluid Framework is gemaakt om werk flexibeler en gerichter te maken. De eerste Fluid Framework-integraties in Microsoft 365, stellen je in staat om samen te werken aan dynamische inhoud. En om verbonden componenten te creëren die gelijktijdig en naadloos kunnen worden gedeeld tussen apps.

Binnen Office.com kunnen Fluid-werkruimten worden gemaakt en beheerd. Verbeteringen en aanpassingen zijn direct beschkbaar omdat Fluid Framework-componenten licht van gewicht zijn.

Om het volledige potentieel van het Fluid Framework te gebruiken, is het noodzakelijk om een diverse, open en levendige ontwikkelaarsgemeenschap te creëren. Om deze reden zal Microsoft het Fluid Framework open source maken, waardoor ontwikkelaars en makers de belangrijkste infrastructuur van Fluid Framework in hun eigen applicaties kunnen gebruiken.

Lees hier meer over de ervaringen van het Fluid Framework met Outlook en Office.  

Project Cortex

Ook tijdens Ignite 2019 is het Project Cortex geïntroduceerd. Project Cortex is een nieuwe service die AI en Microsoft Graph toepast om een kennisnetwerk te creëren die de inhoud van Microsoft 365 verbindt met externe bronnen. Op deze manier kan je content en informatie over verschillende teams en systemen combineren. Vervolgens kan je deze informatie beheren en processen optimaliseren voor o.a. security.

Wil je meer updates rondom Microsoft Teams en Microsoft 365 lezen? Klik hier.

Kennisdelen

Een van de kernwaarden van 3fifty is “together”. Dit komt tot uiting in de projecten die we doen, maar ook de interne kennisdelen en samenwerking. Kennis delen is voor ons erg belangrijk, omdat we elkaar en onze klanten beter maken. Neem gerust een kijkje op onze kennispagina.
Het delen van kennis rondom Microsoft producten en diensten is essentieel om up-to-date te blijven. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Voor een compleet overzicht van de ontwikkelingen rondom Microsoft Build kan je het “Book of News” lezen.

Auteur: Maik van der Gaag

Maik van der Gaag is de CTO van 3fifty.

× Stel jouw vraag direct via Whatsapp Available from 09:00 to 17:00