Infographic: In 3 fasen naar een veilige cloudomgeving

In 3 fasen naar een veilige cloudomgeving

Het is de droom van iedere IT-manager: een moderne, stabiele en veilige cloudomgeving, die medewerkers in staat stelt om hun werk optimaal uit te voeren. En dit is niet alleen de droom van de IT-manager, maar ook van de CEO en andere business managers in het bedrijf. Want het is van belang dat de organisatie door blijft draaien. Immers, het uitvallen van de IT-omgeving en -systemen of het verliezen van data is een ware nachtmerrie. Toch zijn er nog veel organisaties die de beveiliging van hun IT-omgeving niet goed genoeg hebben geregeld. En het risico lopen dat hun organisatie op een gegeven moment gehackt wordt. Wanneer je gebruik maakt van Microsoft 365 en Azure ben je tot op bepaalde hoogte door Microsoft beveiligd. Maar zij kunnen nooit de volledige verantwoordelijkheid dragen. Een organisatie heeft ook eigen verantwoordelijkheid om security goed te regelen. We noemen dit principe: “Shared Responsibility”. Belangrijk dus om de gevoelige gegevens in jouw IT-omgeving te beschermen, ongeacht de vorm. Hackers kunnen naast on-premises omgevingen ook hybride en volledige cloudomgevingen hacken.

In de infographic lees je actuele statistieken over de schade die een gebrek aan goede cyber security kan aanrichten en geven we je handvatten d.m.v. drie fasen die je kunt doorlopen om dit te verbeteren.

Download de infographic hier

Klik hieronder op de miniatuurversie van de infographic om hem te downloaden.

Wil je meer weten over cyber security?

Wil jij een veilige cloudomgeving voor jouw medewerkers opzetten en onderhouden? Klik hier voor meer informatie. Door de Cyber Security Assessment uit te voeren krijg je meer inzicht in de volwassenheid van jouw organisatie op securitygebied. Lees hier meer over de Cyber Security Assessment. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen van Microsoft security? Bekijk hier de website.

Benieuwd naar wie 3fifty is en wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk de “over ons”-pagina.

Cyber Security Assessment
Auteur: Mourad Dahmani

Mourad Dahmani is Azure Solutions Architect bij 3fifty.

× Stel jouw vraag direct via Whatsapp Available from 09:00 to 17:00