Whitepaper: Hoe bouw je een Cloud Center of Excellence?

whitepaper-cloud-center-of-excellence-02

Verzeker het succes van de cloud.

Het beheren van een cloud platform is niet gemakkelijk. Het is verstandig om een gecentraliseerd orgaan te creëren dat de ontwikkeling, innovatie en onderhoud van het cloud platform voor zijn rekening neemt. Dit kan je realiseren door het opzetten van een “Cloud Center of Excellence” of een “cloud team”.

Een Cloud Center of Excellence (hierna: CCoE) of cloud team is een benadering om transformatie en gebruik van een cloud platform binnen een organisatie te stimuleren en te ondersteunen. Het is een multidisciplinair team dat o.a. zorgt voor het versnellen van de acceptatie van het cloud platform. Het team bestaat uit verschillende disciplines. Door het opzetten en gebruiken van een dergelijke entiteit verhoog je de kans op succesvol gebruik van het platform.

Welke stappen moet je zetten om een succesvol CCoE of cloud team op te zetten?

De inhoud van deze whitepaper geeft je begeleiding om stap voor stap een CCoE of cloud team kunt opzetten. Leuke bijkomstigheid: er zit een handige checklist bij.

Dit document is vooral bedoeld voor IT-verantwoordelijke die willen weten hoe zij succesvol een cloud platform kunnen implementeren met behulp van een CCoE of cloud team. Mede door gebruik van een CCoE vergroot je het gebruik en het succes van de cloud.

Download de whitepaper

  Download het document nu als je deze inzichten niet wilt missen. Je kunt ook eerst deze blog lezen over een cloud team.

  Geen oogkleppen!

  De werkzaamheden van een CCoE of cloud team zijn heel anders dan in een traditionele IT-omgeving. Om deze reden zien we klanten vaak de keuze maken om ook een IT-partner deel te laten maken van het team. Ze voorkom je ook dat het team de spreekwoordelijke “oogkleppen” op heeft.

  Wil je meer weten over of hulp bij het goed inrichten van een Cloud Center of Excellence of cloud team? Neem vrijblijvend contact met ons op via 078-6105719 of marketing@3fifty.eu

  Kijk op www.3fifty.eu/oplossingen om erachter te komen met welke oplossingen wij jou kunnen helpen.

  Auteur: Mourad Dahmani

  Mourad Dahmani is Azure Solutions Architect bij 3fifty.

  × Stel jouw vraag direct via Whatsapp Available from 09:00 to 17:00